Rosmariini-limettilohta ja parsakaalia
Vihreät kasvikset ovat elämän eliksiiriä. Niissä on runsaasti vitamiineja, mineraaleja sekä antioksidantteja, jotka suojaavat solujamme vahingoittumiselta.
Ainekset
- 600 g nahatonta lohifileetä
- 8 rosmariinin oksaa
- 2 tl oliiviöljyä
- 2 limettiä
- suolaa
Parsakaali
- 600 g parsakaalin nuppuja
- (vettä ja suolaa)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 vartta kevätsipulia hienonnettuna
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa lohifile kahdeksaksi kapeaksi palaksi.
2. Poista rosmariinin oksista lehdet ylintä tupsua lukuun ottamatta. Hienonna lehdet ja lisää joukkoon oliiviöljy sekä 1 limetin mehu. Hiero seos lohipalojen pintaan ja pujota lohipalat rosmariinin oksiin. Mausta pinnat suolalla.
3. Lohko toinen limetti.
4. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja keitä parsakaaleja 3–4 minuuttia. Valuta. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista parsakaaleja muutama minuutti. Mausta kevätsipulilla ja mustapippurilla. Jätä odottamaan.
5. Pyyhkäise pannu talouspaperilla ja paista lohivartaat kypsiksi.
6. Jaa paistettu parsakaali lautasille ja nosta päälle lohivartaat sekä limettilohkot.
Lisää ravitsevia kalaruokia:
Kotiliesi.fi: Cape malay -lohi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous