Reseptit

Rosmariini-pinjansiemensämpylät

19.12.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia Oy

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2.5 dl vettä
0.5 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 dl pinjansiemeniä
3 dl durumvehnäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja (noin)
2 rkl rypsiöljyä

pinnalle:

vettä
tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

Joulukuusileipä syntyy pienistä rosmariini-pinjansiemensämpylöistä, jotka asetellaan pellille kuusen muotoon ennen paistamista.

1. Liuota kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, hunaja ja rosmariini. Mittaa joukkoon 1,5 dl durumvehnäjauhoja. Sekoita ja anna hiivan herätä noin 30 minuuttia.
2. Lisää siemenet ja loput jauhot taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa tarvittaessa jauhoja lisäten niin, että se irtoaa käsistä, mutta on vielä pehmeää. Kohota taikinaa noin 20 minuuttia liinan alla.
3. Leivo taikina jauhojen avulla pitkiksi tangoiksi ja leikkaa ne paloiksi. Pyörittele paloista pieniä sämpylöitä ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille kolmion muotoon, jätä
väleihin hieman kohoamisvaraa. Kohota sämpylöitä noin 20 minuuttia liinan alla lämpimässä paikassa.
4. Voitele sämpylät vedellä ja paista 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Koristele tuoreella rosmariinilla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme