Rosmariini-valkosipulilammaspaisti
Paahdettu karitsanpaisti tarjoillaan keräkaalista ja parsakaalista valmistetun gratiinin kera.
Ainekset
- 10 valkosipulinkynttä
- 1 ruukku rosmariinia
- 1/2 dl oliiviöljyä
- noin 1 1/2 kg karitsan- tai lampaanpaisti
- suolaa
- mustapipuuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna myös rosmariini. Jos sinulla on mortteli, jauha valkosipuli ja rosmariini pehmeäksi tahnaksi oliiviöljyn kanssa. Muutoin voit vain se koittaa valkosipulin ja rosmariinin joukkoon tilkan öljyä.
2. Hiero puolet valkosipuli rosmariiniseoksesta paistin pintaan ja pakkaa paisti tiiviisti muovipussiin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli. Säästä loput mausteseoksesta.
3. Ota paisti huoneenlämpöön 1–2 tuntia ennen paistamista. Mausta paisti kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. Laita paisti uunivuokaan ja työnnä paistolämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Paista sitä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske sitten lämpöä 150-asteeseen ja jatka paistamista, kunnes paistin sisälämpö on 60 astetta.
4. Sivele paisti lopulla mausteseoksella ja kääri se folioon. Anna vetäytyä 15–20 minuuttia. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile kaali-fetajuustogratiinin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous