rosmariini-valkosipulilammaspaisti
Lammaspaisti on hyvä valinta, kun pöydässä on monta nälkäistä. Paahtopaistista loihdit helposti syötävää pienemmälle porukalle.
Reseptit

Rosmariini-valkosipulilammaspaisti

Paahdettu karitsanpaisti tarjoillaan keräkaalista ja parsakaalista valmistetun gratiinin kera.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 10 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku rosmariinia
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • noin 1 1/2 kg karitsan- tai lampaanpaisti
  • suolaa
  • mustapipuuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipu­linkynnet. Hienonna myös ros­mariini. Jos sinulla on mortteli, jauha valkosipuli ja rosmariini pehmeäksi tahnaksi oliiviöljyn kanssa. Muutoin voit vain se­ koittaa valkosipulin ja rosmarii­nin joukkoon tilkan öljyä.

2. Hiero puolet valkosipuli­ rosmariiniseoksesta paistin pintaan ja pakkaa paisti tiiviisti muovipussiin. Anna marinoi­tua jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli. Säästä loput mausteseoksesta.

3. Ota paisti huoneenlämpöön 1–2 tuntia ennen paistamista. Mausta paisti kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. Laita paisti uunivuokaan ja työnnä paistolämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Paista sitä 225-­asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske sitten lämpöä 150-­asteeseen ja jatka paistamis­ta, kunnes paistin sisälämpö on 60 astetta.

4. Sivele paisti lopulla maus­teseoksella ja kääri se folioon. Anna vetäytyä 15–20 minuuttia. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleik­si. Tarjoile kaali-fetajuustogratiinin kanssa.

X