Rosmariinileipä
Tarjoa lämmintä ja tuoksuvaa rosmariinileipää salaatin kanssa.
Ainekset
taikinajuuri:
- 15 g hiivaa
- 3 dl vettä
- 300 g hiivaleipävehnäjauhoja
taikinaan:
- 1.5 dl valkoviiniä
- 1.5 dl oliiviöljyä
- pari rosmariininoksaa
- 20 g hiivaa
- 700 g hiivaleipävehnäjauhoja
- 1-2 dl pilkottuja oliiveja
- 1-2 tl merisuolaa
pinnalle:
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0.5 tl merisuolaa (sormisuolaa)
- pari rosmariininoksaa
Valmistusohje
Sekoita taikinajuurta varten hiiva lämpimään veteen, lisää jauhot ja anna käydä peitettynä pari tuntia. Hienonna rosmariinin lehdet, sekoita hiiva viiniin ja lisää kaikki ainekset taikinaan. Alusta tasaiseksi ja kohota peitettynä tunnin verran.
Muotoile taikinasta pellille öljytyn leivinpaperin päälle kaksi litteähköä leipää (1 leipä/pelti), anna kohota puolisen tuntia, voitele öljyllä ja koristele rosmariinilla sekä merisuolalla.
Paista leipiä 200 asteessa 25–30 minuuttia, peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos uhkaavat tummua liikaa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous