Reseptit

Rosmariinileipä

Tarjoa lämmintä ja tuoksuvaa rosmariinileipää salaatin kanssa.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

taikinajuuri:

  • 15 g hiivaa
  • 3 dl vettä
  • 300 g hiivaleipävehnäjauhoja

taikinaan:

  • 1.5 dl valkoviiniä
  • 1.5 dl oliiviöljyä
  • pari rosmariininoksaa
  • 20 g hiivaa
  • 700 g hiivaleipävehnäjauhoja
  • 1-2 dl pilkottuja oliiveja
  • 1-2 tl merisuolaa

pinnalle:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 tl merisuolaa (sormisuolaa)
  • pari rosmariininoksaa

Valmistusohje

 

Sekoita taikinajuurta varten hiiva lämpimään veteen, lisää jauhot ja anna käydä peitettynä pari tuntia. Hienonna rosmariinin lehdet, sekoita hiiva viiniin ja lisää kaikki ainekset taikinaan. Alusta tasaiseksi ja kohota peitettynä tunnin verran.

Muotoile taikinasta pellille öljytyn leivinpaperin päälle kaksi litteähköä leipää (1 leipä/pelti), anna kohota puolisen tuntia, voitele öljyllä ja koristele rosmariinilla sekä merisuolalla.

Paista leipiä 200 asteessa 25–30 minuuttia, peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos uhkaavat tummua liikaa.

X