5.5.2012

Rosmariinimaksa

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

3 porkkanaa
½ purjosipulia
500 g naudanmaksaa
tilkka öljyä
1 tl mineraalisuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 rkl hienonnettua rosmariinia
2 rkl madeiraa tai sherryä ja/tai soijakastiketta

Valmistusohje

Kuori ja suikaloi porkkanat. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Leikkaa maksa suikaleiksi.

Kuumenna öljy pannussa. Lisää porkkana- sekä purjosipulisuikaleet ja kuullota niitä hetki. Lisää maksasuikaleet ja paista niitä, kunnes ne ovat joka puolelta kauniin väriset ja sisältä kypsät. Varo paistamasta maksaa kuivaksi.

Mausta kasvikset ja maksa mineraalisuolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Lisää pannuun madeira tai sherry ja/tai soijakastike ja kiehauta. Tarjoa perunasoseen ja kasvisten kanssa.

Kommentit (1)

Vaikuttaa mielenkiintoiselta ja maukkaalta reseptiltä, ajattelin varioida tätä näyttökokeeseeni ravintolakoulussa. Kiitos Sirkka 🙂




0



0

Vaikuttaa mielenkiintoiselta ja maukkaalta reseptiltä, ajattelin varioida tätä näyttökokeeseeni ravintolakoulussa. Kiitos Sirkka 🙂




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *