Reseptit

Rosmariinimaksa

Rosmariinimaksa maustetaan mineraalisuolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Tämän jälkeen pannulle lisätään sherryä, madeiraa tai soijakastiketta. Tarjoa perunasoseen tai kasvisten kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 porkkanaa
  • ½ purjosipulia
  • 500 g naudanmaksaa
  • tilkka öljyä
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl hienonnettua rosmariinia
  • 2 rkl madeiraa tai sherryä ja/tai soijakastiketta

Valmistusohje

Kuori ja suikaloi porkkanat. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Leikkaa maksa suikaleiksi.

Kuumenna öljy pannussa. Lisää porkkana- sekä purjosipulisuikaleet ja kuullota niitä hetki. Lisää maksasuikaleet ja paista niitä, kunnes ne ovat joka puolelta kauniin väriset ja sisältä kypsät. Varo paistamasta maksaa kuivaksi.

Mausta kasvikset ja maksa mineraalisuolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Lisää pannuun madeira tai sherry ja/tai soijakastike ja kiehauta. Tarjoa perunasoseen ja kasvisten kanssa.

X