Reseptit

Rosmariinimarinoitu härän sisäfilee

Portviinipäärynöitä ja rosmariinimarinoitua härän sisäfileetä. Tästä ei illallisruoka parane.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 400 g härän sisäfileen häntäpäätä
  • öljyä tai kirkastettua voita

marinadi:

  • tuoretta rosmariinia
  • 1 dl rypsiöljyä
  • suolaa
  • roseepippuria
  • sokeria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria
  • 1/2 dl soijakastiketta

Portviinipäärynät:

  • 2 päärynää
  • 2 dl punaviiniä
  • 3 dl portviiniä
  • 1 dl sokeria
  • 2 vaniljatankoa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Rosmariinimarinoitu härän sisäfilee tarjotaan portviinipäärynöiden kera.

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada sisäfileen päälle astiaan. Anna marinoitua korkeintaan 6 tuntia, koska rosmariini on maultaan voimakas yrtti.

Ota liha marinadista. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Kuumenna pannu tai parila todella kuumaksi. Laita pannulle tilkka öljyä tai kirkastettua voita. Ruskista lihan pintaa muutamia minuutteja kaikilta puolilta.

Laita kauniisti ruskistunut liha uuniin 8–12 minuutiksi. Se saa jäädä sisältä punertavaksi. Leikkaa liha reiluiksi viipaleiksi ja tarjoa ratatouillen ja portviinipäärynöiden kera.

Portviinipäärynät:

Kuori päärynät ja leikkaa viipaleiksi. Laita viipaleet kattilaan ja lisää punaviini, portviini, sokeri, halkaistut vaniljatangot, hunaja ja vesi. Anna kiehua hiljaisella tulella 15–20 min. Jäähdytä päärynät liemessään.

Ohje: Lohimaan ravintola, Tervo

X