24.4.2012

Rosmariiniperunat

Teksti: Visa Nurmi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

600 g uuden sadon perunoita
suolaa
puoli kourallista tuoretta rosmariinia (tai 1 rkl kuivattua)
3-4 rkl hyvää oliiviöljyä
merisuolaa

Valmistusohje

Pese perunat ja halkaise ne neljään osaan veneiksi. Laita ne kiehuvaan suolalla maustettuun veteen 4–5 minuutiksi. Valuta vesi ja anna kuivahtaa kattilassa.

Lisää kattilaan oliiviöljy ja pyörittele perunalohkoja öljyssä. Laita uunipellille ja ripottele päälle rosmariinia. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia tai kunnes perunat ovat saaneet kauniin värin. Ripottele pinnalle hyvää merisuolaa (Maldon tms.)