Reseptit

Rosmariiniperunat

Uunissa paahdetut lohkoperunat maustuvat rosmariinilla.
Teksti: Visa Nurmi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g uuden sadon perunoita
  • suolaa
  • puoli kourallista tuoretta rosmariinia (tai 1 rkl kuivattua)
  • 3-4 rkl hyvää oliiviöljyä
  • merisuolaa

Valmistusohje

Pese perunat ja halkaise ne neljään osaan veneiksi. Laita ne kiehuvaan suolalla maustettuun veteen 4–5 minuutiksi. Valuta vesi ja anna kuivahtaa kattilassa.

Lisää kattilaan oliiviöljy ja pyörittele perunalohkoja öljyssä. Laita uunipellille ja ripottele päälle rosmariinia. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia tai kunnes perunat ovat saaneet kauniin värin. Ripottele pinnalle hyvää merisuolaa (Maldon tms.)

X