Reseptit

Rouhea vuokaleipä

Gluteeniton leipä valmistuu nopeasti, koska sitä ei tarvitse kohottaa. Leivästä saat vegaaniversion korvaamalla piimän soijajogurtilla ja vedellä.

Teksti:
TAINA SALOVAARA
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl tattarijauhoja
  • 3 dl gluteenitonta kaurajauhoa
  • 1 1/2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 3 rkl pellavansiemeniä
  • 1 rkl psylliumia
  • 2 tl leivinjauhetta tai
  • 1 tl leivinsoodaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 4 dl laktoositonta piimää tai
  • 2 dl soijajogurttia + 2 dl vettä
  • 2 rkl siirappia

Pinnalle

  • 3 rkl siemeniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vuoraa 11/2 litran vetoinen leipävuokaleivinpaperilla.

2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää piimä (tai soijajogurtti ja vesi) sekä siirappi. Se- koita hyvin, mutta älä vaivaa taikinaa.

3. Kaada taikina vuokaan, ripottele pinnalle siemeniä. Paista leipää uunin alaosassa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia vuoassa ennen kumoamista.

X