
Rouhea vuokaleipä
Gluteeniton leipä valmistuu nopeasti, koska sitä ei tarvitse kohottaa. Leivästä saat vegaaniversion korvaamalla piimän soijajogurtilla ja vedellä.
Ainekset
- 3 dl tattarijauhoja
- 3 dl gluteenitonta kaurajauhoa
- 1 1/2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 3 rkl pellavansiemeniä
- 1 rkl psylliumia
- 2 tl leivinjauhetta tai
- 1 tl leivinsoodaa
- 1 1/2 tl suolaa
- 4 dl laktoositonta piimää tai
- 2 dl soijajogurttia + 2 dl vettä
- 2 rkl siirappia
Pinnalle
- 3 rkl siemeniä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vuoraa 11/2 litran vetoinen leipävuokaleivinpaperilla.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää piimä (tai soijajogurtti ja vesi) sekä siirappi. Se- koita hyvin, mutta älä vaivaa taikinaa.
3. Kaada taikina vuokaan, ripottele pinnalle siemeniä. Paista leipää uunin alaosassa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia vuoassa ennen kumoamista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous