Reseptit

Rousku-punajuurivorschmack

Itäeurooppalainen vorschmack valmistuu tässä reseptissä punajuuresta ja rouskuista. Valmis vorschmack tarjoillaan smetanan, herkkukurkkujen ja paahdettujen perunoiden tai nauriiden kera.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 (200 g) nuorta punajuurta
  • 2 pientä punasipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 200 g lampaanjauhelihaa
  • 200 g paloiteltuja, ryöpättyjä rouskuja
  • 4 dl hienonnettua salvian lehteä
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 50 g syötävän suolaista matjessilliä
  • 1 dl kermaa
  • smetanaa ja herkkukurkkuja tarjoiluun

Valmistusohje

Keitä punajuuret kypsiksi, jäähdytä keitinliemessään ja kuori. Silppua punasipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota niitä öljyssä. Lisää lampaanliha ja ruskista kevyesti. Lisää sienet, salvia, suola ja pippuri ja jatka kuullottamista hetki. Anna jäähtyä.

Pane seos monitoimikoneeseen.

Lisää paloiteltu silli ja jauha tasaiseksi seokseksi. Lisää kerma ja tarkista maku. Pane seos voideltuun vuokaan tai annosvuokiin ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Tarjoa smetanan ja herkkukurkkujen kanssa. Lisäksi voit paahtaa uunissa perunoita tai nauriita.

X