Reseptit

Rouskupiirakka

Tämä rouskupiirakka mehevöitetään sulatejuustolla ja  joukkoon lisätään vielä savulihaa, hirveä tai poroa.

Teksti:
Maarit Cederberg/Ruoka.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 150 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 muna

täyte:

  • 5 dl keitettyjä ja valutettuja rouskuja
  • 2 sipulia
  • 1 paketti (250 g) sulatejuustoa
  • 100 g savulihaa, hirveä, poroa tai peuraa
  • 2 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 1 paprika
  • 1 tl timjamia

Valmistusohje

Haaparousku on käsittelemättömänä kirpeä, joten se esikäsitellään keittämällä 5 minuuttia ennen säilöntää tai ruuanvalmistusta. Valmista keitetyistä ja valutetuista haaparouskuista herkullinen piirakka. Tämä rouskupiirakka mehevöitetään sulatejuustolla ja  joukkoon lisätään vielä savulihaa, hirveä tai poroa.

Suojaa uunipelti leivinpaperilla tai voitele kaksi uuniin mahtuvaa vuokaa. Kytke uuni 200-asteiseksi.

Yhdistä nyppimällä voi ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu, ja lisää muna. Pyöräytä taikina tasaiseksi ja anna levähtää hetki viileässä.

Silppua sienet ja sipuli. Kuutioi liha. Leikkaa sulatejuusto tikuiksi, samoin paprika. Yhdistä maito ja munat.

Kypsennä piirakkapohjaa uunissa kuusi minuuttia. Levitä pohjan päälle sienet ja sipulisilppu sekä paprika ja juusto.

Kumoa munamaito joukkoon. Kypsennä piirakkaa uunin keskiosassa puolisen tuntia.

Tarjoa kuumana esimerkiksi madekeittoa odotellessa.

X