Rouskupiirakka
Tämä rouskupiirakka mehevöitetään sulatejuustolla ja joukkoon lisätään vielä savulihaa, hirveä tai poroa.
Ainekset
pohja:
- 150 g voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 muna
täyte:
- 5 dl keitettyjä ja valutettuja rouskuja
- 2 sipulia
- 1 paketti (250 g) sulatejuustoa
- 100 g savulihaa, hirveä, poroa tai peuraa
- 2 dl maitoa
- 2 munaa
- 1 paprika
- 1 tl timjamia
Valmistusohje
Haaparousku on käsittelemättömänä kirpeä, joten se esikäsitellään keittämällä 5 minuuttia ennen säilöntää tai ruuanvalmistusta. Valmista keitetyistä ja valutetuista haaparouskuista herkullinen piirakka. Tämä rouskupiirakka mehevöitetään sulatejuustolla ja joukkoon lisätään vielä savulihaa, hirveä tai poroa.
Suojaa uunipelti leivinpaperilla tai voitele kaksi uuniin mahtuvaa vuokaa. Kytke uuni 200-asteiseksi.
Yhdistä nyppimällä voi ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu, ja lisää muna. Pyöräytä taikina tasaiseksi ja anna levähtää hetki viileässä.
Silppua sienet ja sipuli. Kuutioi liha. Leikkaa sulatejuusto tikuiksi, samoin paprika. Yhdistä maito ja munat.
Kypsennä piirakkapohjaa uunissa kuusi minuuttia. Levitä pohjan päälle sienet ja sipulisilppu sekä paprika ja juusto.
Kumoa munamaito joukkoon. Kypsennä piirakkaa uunin keskiosassa puolisen tuntia.
Tarjoa kuumana esimerkiksi madekeittoa odotellessa.
Kommentit
Erittäin hyvä resepti. Ja suolaa ei todellakaan tarvitse lainkaan. Munamaitoa olisi voinut olla ihan hieman lisää. Laitoin taikinaan hiukan ruisjauhoja ja sieniä oli rouskujen lisäksi orakkaita.
Kommentit
Erittäin hyvä resepti. Ja suolaa ei todellakaan tarvitse lainkaan. Munamaitoa olisi voinut olla ihan hieman lisää. Laitoin taikinaan hiukan ruisjauhoja ja sieniä oli rouskujen lisäksi orakkaita.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous