Reseptit

Rucola-basilikapestolla kuorrutettu kala

Voit valmistaa peston myös pelkistä basilikanlehdistä, ellet pidä rucolan kirpeähköstä mausta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g kirjolohi- tai muuta kalafileetä

Rucola-basilikapesto

  • 2 ruukullista rucolaa
  • 1 ruukullinen basilikaa
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl öljyä
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Mittaa kaikki peston raaka-aineet monitoimikoneen kulhoon ja jauha tasaiseksi massaksi. Voit myös valmistaa peston sauvasekoittimella korkeassa, kapeassa kulhossa.

Leikkaa kalafilee annospaloiksi ja levitä rucola-basilikapesto kalapalojen päälle.

Nosta kalapalat uunivuokaan ja kypsennä 200 asteen lämmössä noin 20 minuuttia. Tarjoa kala perunasoseen tai vihreän salaatin kanssa.

 

X