Reseptit

Ruis-kanelipiparit

27.12.2012 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

45

Arvostelu

Mitäpä olisi joulu ilman piparkakkuja? Valmista omatekoiset piparit ruisjauhoista, joilla saat piparkakkuihin ihanaa rukiisuutta.

Ainekset

150 g margariinia
1 dl sokeria
0.5 dl siirappia
2 tl kanelia
1 kananmuna
3 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa

pinnalle:

kaneli-sokeria

Valmistusohje

Maukkaat ruis-kanelipiparit kannattaa paistaa valmiiksi pari päivää ennen tarjoamista.

1. Kiehauta margariini, sokeri, siirappi ja kaneli keskenään. Anna seoksen jäähtyä.

2. Lisää joukkoon kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita löysäksi taikinaksi. Peitä taikina kelmulla ja nosta kylmään yön yli. Voit myös kääriä taikinan kelmuun ja pakastaa sen.

3. Kauli pieni pala taikinaa kerrallaan jauhotetulla leivinpöydällä. Painele haluamasi muotoisia kuvioita. Nosta piparit leivinpaperoidulle uunipellille.

4. Ripottele pipareiden päälle kaneli-sokeria. Paista 225 asteessa 5-7 minuuttia.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme