Ruis-marjakääretorttu
Kun kääretorttu valmistuu rukiista ja marjoista, syntyy vastustamaton jälkiruoka, joka maistuu ihanan perinteiseltä.
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 1.5 dl sokeria
- 2 dl ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl hedelmäsokeria
- 2 rkl seesaminsiemeniä
täyte:
- 250 g maustamatonta tuorejuustoa (kevyt, rasvaa 13 %)
- 0.5 dl hedelmäsokeria
- 200 g mustikoita
- 200 dl vadelmia
Valmistusohje
Ruis-marjakääretortussa rukiin ja marjojen maut sopivat saumattomasti yhteen.
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri, lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, ja levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
2. Paista 200 asteessa kymmenisen minuuttia ja kumoa toiselle leivinpaperille, johon on siroteltu seesaminsiemeniä.
3. Sekoita täytteen ainekset ja levitä jäähtyneelle torttupohjalle.
4. Rullaa torttu paperia avuksi käyttäen pitkittäin rullaksi ja anna viiletä ennen leikkaamista ja tarjoamista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous