Reseptit

Ruis-marjakääretorttu

Kun kääretorttu valmistuu rukiista ja marjoista, syntyy vastustamaton jälkiruoka, joka maistuu ihanan perinteiseltä.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl hedelmäsokeria
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

täyte:

  • 250 g maustamatonta tuorejuustoa (kevyt, rasvaa 13 %)
  • 0.5 dl hedelmäsokeria
  • 200 g mustikoita
  • 200 dl vadelmia

Valmistusohje

Ruis-marjakääretortussa rukiin ja marjojen maut sopivat saumattomasti yhteen.

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri, lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, ja levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

2. Paista 200 asteessa kymmenisen minuuttia ja kumoa toiselle leivinpaperille, johon on siroteltu seesaminsiemeniä.

3. Sekoita täytteen ainekset ja levitä jäähtyneelle torttupohjalle.

4. Rullaa torttu paperia avuksi käyttäen pitkittäin rullaksi ja anna viiletä ennen leikkaamista ja tarjoamista.

X