Ruis-puolukkamoussekääretorttu
Kuohkean höttöisen pohjan salaisuus on kananmuna- sokerivaahdossa, jossa käytetään huoneenlämpöisiä munia. Näin vaahto pysyy kuohkeana myös kuumassa uunissa eikä lässähdä litteäksi.
Ainekset
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1 1/2 dl fariinisokeria
- 1 1/2 dl ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Puolukka-valkosuklaamousse
- 200 g puolukoita
- 1/2 dl sokeria
- 200 g valkosuklaata
- 2 dl kuohukermaa
Koristeeksi
- 50 g vaniljahalvaa
Valmistusohje
1. Valmista ensin puolukka-valkosuklaamousse. Mittaa puolukat kulhoon. Lisää joukkoon sokeri. Murskaa sauvasekoittimella. Sulata valkosuklaa mikrossa. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita puolukkamurskan joukkoon kermavaahto ja valkosuklaa. Nosta mousse jääkaappiin noin tunniksi.
2. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita ruisjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää siivilän läpi munavaahdon joukkoon kevyesti ja varovasti taikinaa nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Kypsennä pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia, kunnes pohja on hieman ruskistunut.
3. Laita pöydälle leivinpaperi ja ripottele sen päälle hieman hienoasokeria. Kumoa lämmin torttupohja sokeroidulle paperille paistopinta edellä. Poista paistamisessa käytetty leivinpaperi. Anna jäähtyä puolisen tuntia.
4. Levitä pohjalle puolukka-valkosuklaamoussea. Jätä pohjan reunat ilman täytettä. Käännä rullalle. Kääräise torttu vielä leivinpaperin sisälle ja nosta jääkaappiin noin tunniksi. Nosta kääretorttu tarjoilulautaselle. Murenna päälle vaniljahalvaa. Leikkaa kääretorttu reiluiksi viipaleiksi.
Iki-ihanat kääretortut syntyvät myös näillä ohjeilla:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous