Reseptit

Ruis-puolukkamuffinit

Ruis ja puolukka muodostavat vastustamattoman makuparin. Näillä ruis-puolukkamuffinsseilla kelpaa herkutella syksyisessä kahvipöydässä.
Teksti: Nina Sarell ja Senja Jääskeläinen Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • 1 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/4 dl ruisjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 dl rasvatonta maitoa
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 1/2 dl puolukoita

Valmistusohje

1. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata puolukat, mikäli käytät pakastepuolukoita.

2. Lisää kuivat ainekset varovasti muna-sokerivaahtoon. Lisää maito, öljy ja puolukat vähitellen ja varovasti sekoittaen.

3. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

X