Reseptit

Ruiskuorrutettua siikaa jugurttikastikkeella

4.4.2014 Teksti:

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

100 g Juustoportti Turkkilainen jogurtti
50 g Rainbow Raejuusto 2%
1 l sitruunan mehu
pieni nippu Järvikylä Tilli
suolaa
sokeria
mustapippuria

Perunamuusi:

700 g puikulaperunoita
Valio täysmaitoa
25 g Valio normaalisuolainen voi
suolaa

Ruiskuorrutettu siika:

4 kpl siikafileitä
200 g Maalaisruislimppuviipaleita
1.5 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauho
1 tl suolaa
2 kpl Kultamuna Luomu kananmunat
Valio normaalisuolainen voi (paistamiseen)
Järvikylä Tilli, pieni nippu (koristeeksi)
Sitruunaa (koristeeksi)

Valmistusohje

Jugurttikastike:

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa.

Perunamuusi:

Kuori perunat ja puolita mikäli ovat isoja. Keitä kypsäksi ja kaada vesi pois. Pidä perunoita hetki hellalla ja haihduta vettä. Muussaa perunat nuijan avulla ja sekoita joukkoon voi. Lämmitä maitoa (noin 2-3dl, haluamasi koostumuksen mukaan) ja sekoita muusin sekaan. Mausta suolalla.

Ruiskuorrutettu siika:

Paloittele leipä ja hienonna muruiksi esimerkiksi tehosekoittimella. Siirrä murut lataselle. Laita toiselle lautaselle kaksi kevyesti vatkattua kananmunaa ja kolmannelle jauho-suolaseos. Poista siikafileistä nahka.

Lämmitä (valurauta)pannulla nokare voita. Pyörittele siikafile ensin jauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi ruismurussa. Paista molemmin puolin, kunnes kala on kypsää ja pinta hieman ruskistunut. Koristele sitruunalla ja tillillä (sitruunan mehu kannattaa puristaa kalan päälle).

Ohjeessa käytetyt Hyvää Suomesta -tuotteet:

Juustoportti Turkkilainen jogurtti, Rainbow Raejuusto, Järvikylä Tilli, Valio täysmaito, Valio normaalisuolainen voi, Sunnuntai Erikoisvehnäjauho, Kultamuna Luomu kananmunat.

Makuja kotoa -blogi

Äänestä reseptiä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *