Reseptit

Ruisleipäsalaatti

Ruisleipäsalaatti on kotimainen muunnos toscanalaisesta panzanellasalaatista

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 paksuhkoa viipaletta ruisleipää
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl silputtua rosmariinia
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 1 maustekurkku
  • 1/2 kurkkua
  • 2 nippusipulia
  • 1 lohko kesäkaalia
  • basilikan lehtiä

kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa leipä isoiksi kuutioiksi. Kääntele valkosipulilla maustetussa öljyssä ja paista kuutiot pannulla rapeiksi rosmariinin kanssa.

2. Puolita tomaatit, viipaloi maustekurkku, leikkaa kurkku tangoiksi. Leikkaa sipulit varsineen viipaleiksi. Suikaloi kaali.

3. Sekoita kastike ja kaada se salaattikulhoon leipäpalojen päälle. Anna maustua jonkin aikaa ja lisää joukkoon muut salaattiainekset. Kääntele salaatti sekaisin.

Leipä höystää myös nämä salaatit:

vadelma-panzanellasalaatti

Vadelma-panzanellasalaatti

panzanellasalaatti

Panzanellasalaatti

maalaissalaattia kulhossa

Lämmin, pähkinäinen maalaissalaatti

Kotiliesi.fi: Mansikka-halloumisalaatti

X