Ruisnäkkileipä
Mikä sen parempaa kuin itsetehty ruisnäkkileipä juustolautasen kera?
Ainekset
- 50 g hiivaa
- 5 dl lämmintä vettä
- 1 tl suolaa
- noin 10 dl karkeita ruisjauhoja
- noin 1 dl vehnäjauhoja
- runsas ½ dl auringonkukansiemeniä
Valmistusohje
Kotitekoinen ruisnäkkileipä on herkkua juustojen kanssa. Näkkäri säilyy rapeana ilmatiiviissä rasiassa.
1. Liuota hiiva lämpimään veteen. Sekoita suola jauhoihin ja lisää jauhoja pikkuhiljaa nesteen joukkoon. Lisää siemenet ja vaivaa taikina tasaiseksi ja anna nousta noin 1 tunti.
2. Ota taikinasta pieniä paloja ja kauli ne pyöreiksi, ohuiksi levyiksi jauhoja apuna käyttäen. Voit tehdä taikinasta joko isoja tai pienempiä näkkileipiä käyttäen apuna piparimuotteja.
3. Pistele leivät haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa noin 13 minuuttia.
Resepti: Harri Toivonen
Katso myös:
Rouheinen ruisleipä
Rukiinen leipä
Hapattimella valmistettu, hiivaton reikäleipä
Kotiliesi.fi: Gluteeniton näkkileipä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous