Reseptit

Ruisoluessa marinoitua nieriää

Kokeile marinoida nieriä ruisoluessa.

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 180 g nieriän fileetä/annos (tai taimenta, lohta, kirjolohta)
  • ruisolutta
  • rouhittua merisuolaa
  • mustapippuria
  • voita

Valmistusohje

Leikkaa nieriäfileen nahkaan terävällä veitsellä viiltoja 2 cm:n välein. Nosta vuokaan ja kaada päälle ruisolutta. Anna marinoitua noin 5 tuntia.

Mausta nieriäfileet lihapuolelta rouhitulla merisuolalla ja mustapippurilla. Käännä fi leet nahkapuoli ylöspäin uunivuokaan. Mausta nahkapuoli merisuolalla ja mustapippurilla. Nosta joka fileelle nokare voita. Kypsennä kala grillivastuksen alla niin, että nahkasta tulee rapea, noin 250 asteessa 8–10 minuuttia. Tarjoa ohrarisoton kanssa.

Ohje: Keittiömestari Toni Laaksonen, ravintola Taivaanranta, Lahti.

X