Ruisoluessa marinoitua nieriää
Kokeile marinoida nieriä ruisoluessa.
Ainekset
- 180 g nieriän fileetä/annos (tai taimenta, lohta, kirjolohta)
- ruisolutta
- rouhittua merisuolaa
- mustapippuria
- voita
Valmistusohje
Leikkaa nieriäfileen nahkaan terävällä veitsellä viiltoja 2 cm:n välein. Nosta vuokaan ja kaada päälle ruisolutta. Anna marinoitua noin 5 tuntia.
Mausta nieriäfileet lihapuolelta rouhitulla merisuolalla ja mustapippurilla. Käännä fi leet nahkapuoli ylöspäin uunivuokaan. Mausta nahkapuoli merisuolalla ja mustapippurilla. Nosta joka fileelle nokare voita. Kypsennä kala grillivastuksen alla niin, että nahkasta tulee rapea, noin 250 asteessa 8–10 minuuttia. Tarjoa ohrarisoton kanssa.
Ohje: Keittiömestari Toni Laaksonen, ravintola Taivaanranta, Lahti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous