Reseptit

Rukiinen mustikka-lakritsikääretorttu

Lakritsi sopii hyvin sekä rukiin että mustikan mausteeksi ja päivittää klassisen kääretortun supertrendikkääksi kahvipöydän tarjottavaksi.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hannele Manelius

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kääretorttupohja:

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl intiaanisokeria
  • 1 dl hienoaja ruisjauhoja
  • 3 tl lakritsijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 2 banaania
  • 2 dl mustikoita
  • 2 rkl rouhittuja pellavansiemeniä
  • 2 dl rahkaa

Tarjoiluun:

  • rahkaa
  • mustikoita
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja intiaanisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut ruisjauhot, lakritsijauhe ja leivinjauhe. Kääntele taikina nuolijalla varo vasti tasaiseksi taikinaksi.

2. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunissa noin 10 minuuttia kunnes taikina on kypsynyt. Kumoa pohja intiaanisokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.

3. Hienonna banaani haarukalla. Sekoita mustikat ja rouhitut pellavansiemenet joukkoon. Levitä seos kääretorttupohjalle ja levit ä sen päälle rahka.

4. Kääri torttu pidemmän sivun puolelta napakaksi rullaksi. Jätä saumaa tortun alle. Anna vetäytyä jääkaapissa pyyhkeen alla noin tunti. Leikkaa viipaleiksi ja koristele rahkalla, mustikoilla ja mintulla.

X