Rukiiset ahvenfileet kasvispedillä
Kierittele ahvenfileet ruis- tai hapankorppujauheessa, paista molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi ja tarjoa kasvispedillä.
Ainekset
- 4-8 ahvenfilettä
- mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
- 1 dl ruiskorppujauhetta tai jauhettuja hapankorppuja
Paistamiseen
- öljyä ja voita tai margariinia
Lisäksi
- sitruunaa
Kasvisseos
- 2-3 varrellista nippusipulia
- 1 kesäkurpitsa,
- 2 eriväristä paprikaa
- öljyä
- mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
- 1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä (basilikaa, kirveliä ja tilliä tai persiljaa)
Valmistusohje
Tee ensin kasvishöystö. Hienonna sipulit ja niiden varret. Huuhdo ja suikaloi tai viipaloi kesäkurpitsa. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja suikaloi tai kuutioi paprikanpuolikkaat.
Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Lisää kaikki kasvikset ja paista niitä noin viisi minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla sekä hienonnetuilla yrteillä.
Mausta ahvenfileet maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Kierittele fileet ruiskorppujauheessa tai hapankorppujauheessa.
Kuumenna öljyä ja voita tai margariinia pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää ahvenfileet pannuun ja paista ne molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi.
Kumoa kasvisseos tarjolle ja nosta ahvenfileet päälle. Koristele sitruunalla. Voit tarjota lisäkkeenä raikasta salaattia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous