Reseptit

Rukiiset ahvenfileet kasvispedillä

Kierittele ahvenfileet ruis- tai hapankorppujauheessa, paista molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi ja tarjoa kasvispedillä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4-8 ahvenfilettä
  • mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 dl ruiskorppujauhetta tai jauhettuja hapankorppuja

Paistamiseen

  • öljyä ja voita tai margariinia

Lisäksi

  • sitruunaa

Kasvisseos

  • 2-3 varrellista nippusipulia
  • 1 kesäkurpitsa,
  • 2 eriväristä paprikaa
  • öljyä
  • mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä (basilikaa, kirveliä ja tilliä tai persiljaa)

Valmistusohje

Tee ensin kasvishöystö. Hienonna sipulit ja niiden varret. Huuhdo ja suikaloi tai viipaloi kesäkurpitsa. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja suikaloi tai kuutioi paprikanpuolikkaat.

Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Lisää kaikki kasvikset ja paista niitä noin viisi minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla sekä hienonnetuilla yrteillä.

Mausta ahvenfileet maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Kierittele fileet ruiskorppujauheessa tai hapankorppujauheessa.

Kuumenna öljyä ja voita tai margariinia pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää ahvenfileet pannuun ja paista ne molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi.

Kumoa kasvisseos tarjolle ja nosta ahvenfileet päälle. Koristele sitruunalla. Voit tarjota lisäkkeenä raikasta salaattia.

X