Rukiiset lohitangot
Ainekset
- 500 g pakastettua ruistaikinaa
Täyte
- 500 g lohi- tai kirjolohifileetä
- 1-2 dl pestoa
- 1 nippu tilliä
- 1 nippu ruohosipulia
- mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
voiteluun:
- munaa
pinnalle:
- seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Kauli sulaneet ruistaikinalevyt ohuemmiksi ja leikkaa molemmat levyt kahdeksaksi neliöksi (noin 10 cm).
Leikkaa kirjolohesta nahattomia ja ruodottomia vajaan 10 sentin pituisia suikaleita.
Voitele taikinaneliöt pestolla. Hienonna tilli sekä ruohosipuli ja ripottele ne peston päälle. Nosta jokaiselle levylle kirjolohipala ja mausta se maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.
Kääri levyt rullalle ja ummista saumakohta ja päät hyvin. Nosta lohitangot saumakohta alaspäin leivinpaperin päälle pellille. Voitele lohitangot munalla ja ripottele niiden pinnalle seesaminsiemeniä.
Paista 200 asteen uuninlämmössä 10–15 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous