12.5.2012

Rukiiset lohitangot

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Ainekset

500 g pakastettua ruistaikinaa

Täyte

500 g lohi- tai kirjolohifileetä
1-2 dl pestoa
1 nippu tilliä
1 nippu ruohosipulia
mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria

voiteluun:

munaa

pinnalle:

seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Kauli sulaneet ruistaikinalevyt ohuemmiksi ja leikkaa molemmat levyt kahdeksaksi neliöksi (noin 10 cm).

Leikkaa kirjolohesta nahattomia ja ruodottomia vajaan 10 sentin pituisia suikaleita.

Voitele taikinaneliöt pestolla. Hienonna tilli sekä ruohosipuli ja ripottele ne peston päälle. Nosta jokaiselle levylle kirjolohipala ja mausta se maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

Kääri levyt rullalle ja ummista saumakohta ja päät hyvin. Nosta lohitangot saumakohta alaspäin leivinpaperin päälle pellille. Voitele lohitangot munalla ja ripottele niiden pinnalle seesaminsiemeniä.

Paista 200 asteen uuninlämmössä 10–15 minuuttia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi