Reseptit

Rullakebab kanatäytteellä

Rullakebab kääräistään isoihin lapinrieskoihin. Jujuna tässä reseptissä on itse maustettu ja meheväksi kypsennetty broileri.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broileri

  • 400 g broilerinfileesuikaleita
  • 1 dl paksua turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl ras al hanout mausteseosta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Rullakebab

  • 6 isoa suorakaiteenmuotoista rieskaa
  • 1-2 kerää rapeaa salaattia
  • 200 g kurkkua suikaleina
  • 1 paprika suikaleina

Kastike

  • 2 dl paksua turkkilaista jogurttia
  • 1/2 dl ketsuppia
  • 1 tl sinappia
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Rullakebab kanatäytteellä tehdään helposti näin:

1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Jätä tekeytymään.

2. Valmista sitten broilerin marinadi. Sekoita jogurtin joukkoon kaikki mausteet kulhossa ja kääntele joukkoon rintafileet. Anna maustua n. 20 minuuttia.

3. Nosta fileet leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja leikkaa sitten viipaleiksi.

4. Voitele rieskat kastikkeella. Levitä päälle salaattia, kurkkua ja paprikaa sekä broileria. Valuta päälle vielä kastiketta, jos sitä jäi jäljelle.

5. Kääri rieskat rullalle ja leikkaa rullakebab keskeltä kahtia ennen tarjoilua.

Katso myös: Rieskarullat kylmäsavulohitäytteellä

Katso myös Kotiliesi.fi: Poro-rieskarullat

X