Runebergin kääretorttu
Runebergin kääretorttu on sesongin maukkain herkku. Siinä maistuvat tietenkin tortuista tutut maut: manteli, piparkakku ja vadelmahillo.
Ainekset
Pohja:
- 4 kananmunaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl piparkakkumaustetta
- 1 dl mantelirouhetta
Täyte
- 2 dl vadelmahilloa
Kuorrutus
- 1 dl kuohukermaa
- 200 g vaniljalla maustettua rahkaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl vadelmahilloa
Pinnalle
- tuoreita vadelmia
Valmistusohje
Runebergin kääretorttu leivotaan helposti näin:
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kulhossa keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe ja piparkakkumauste. Siivilöi jauhoseos sokeri-munavaahtoon koko ajan kevyesti vatkaten.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja tasoita pinta kevyesti lastalla tai nuolijalla. Ripottele pinnalle mantelirouhe. Paista kääretorttupohjaa 180-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
4. Ripottele puhtaalle leivinpaperille hienoa sokeria ja kumoa kypsä torttupohja sokerin päälle. Poista pohjapaperi, kun leivonnainen on vielä lämmin. Jäähdytä torttupohja ennen täyttämistä.
5. Levitä vadelmahillo tasaisesti jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri torttu rullalle aloittaen sen kapeammasta sivusta. Tästä tulee hieman muhkeampi torttu.
6. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon vaniljasokeri ja vadelmahillo. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
7. Kuorruta tarjoiluvadille nostettu kääretorttu tasaisesti seoksella.
8. Koristele Runebergin kääretorttu vadelmilla, mantelilastuilla ja valmiilla macaron-leivoksilla. Viimeistele ripauksella tomusokeria.
Katso myös: Parempi Runeberginkakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Kääretorttu on rakastettu klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous