Runebergin mantelikakku
Kaipaatko perinteisiin runebergintorttuihin pientä twistiä? Runebergin mantelikakku on aivan mahtavan mantelinen ja mehevä.
Ainekset
Pohja:
- 125 g voita
- 1 1/4 dl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 1/2 dl perunajauhoja
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 2 kananmunaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl mantelijauhetta
- 50 g keksimuruja (murokeksejä, piparkakkuja tms)
Koristeluun:
- 1 dl vadelmahilloa
- 1 dl sokerikuorrutetta
Valmistusohje
Runebergin mantelikakku leivotaan helposti näin:
1. Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri ja suola. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Yhdistä vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe ja lisää taikinaan.
2. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun keskikokoiseen uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
3. Ota vuoka uunista ja anna hieman jäähtyä, älä sammuta uunia.
4. Vatkaa kuorrutusta varten kananmunat ja sokerit. Lisää vehnäjauhot, mantelijauhe ja keksimurut. Levitä täyte pohjalle ja tasoita kostutetulla lusikalla. Jatka paistamista vielä 20–25 minuuttia niin, että pinta saa kauniin värin ja jähmettyy.
5. Anna jäähtyä ja koristele Runebergin mantelikakku vadelmahillolla sekä sokerikuorrutteella.
Katso myös: Parempi Runeberginkakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Leivo Runebergin torttu tai kakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous