Reseptit

Runebergin mantelikakku

Kaipaatko perinteisiin runebergintorttuihin pientä twistiä? Runebergin manteli­kakku on aivan mahtavan mantelinen ja mehevä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 125 g voita
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 50 g keksimuruja (murokeksejä, piparkakkuja tms)

Koristeluun:

  • 1 dl vadelmahilloa
  • 1 dl sokerikuorrutetta

Valmistusohje

Runebergin mantelikakku leivotaan helposti näin:

1. Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri ja suola. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Yhdistä vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe ja lisää taikinaan.

2. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun keskikokoiseen uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

3. Ota vuoka uunista ja anna hieman jäähtyä, älä sammuta uunia.

4. Vatkaa kuorrutusta varten kananmunat ja sokerit. Lisää vehnäjauhot, mantelijauhe ja keksimurut. Levitä täyte pohjalle ja tasoita kostutetulla lusikalla. Jatka paistamista vielä 20–25 minuuttia niin, että pinta saa kauniin värin ja jähmettyy.

5. Anna jäähtyä ja koristele Runebergin mantelikakku vadelmahillolla sekä sokerikuorrutteella.

Katso myös: Parempi Runeberginkakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Leivo Runebergin torttu tai kakku

X