Reseptit

Runsas juusto-leikkelevati

Muhkean juusto-leikkelevadin voi loihtia pöytään myös yllätysvieraille, sillä jääkaapissa juustot ja leikkeleet säilyvät pitkään. Asettele vadille kolmea erilaista juustoa, kuten sinihomejuustoa, pitkään kypsytettyä goudaa ja pehmeää brietä, reilusti leikkeleitä ja valmiiksi pilkottuja hedelmiä. Vadiksi kelpaa laakea kulho tai vaikka leikkuulauta. Tärkeintä on, että vadilla on tarpeeksi naposteltavaa.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juustolautanen

  • 100 g cheddarjuustoa tai vanhaa goudaa
  • 200 g kiekko briejuustoa tai camembertia
  • 1 dl viikunahilloa
  • 150 g sinihomejuustoa, esim. stilton
  • 3 rkl kuivattuja karpaloita
  • 80 g bresaolaa tai ilmakuivattua kinkkua
  • 1 persimoni
  • 3 viikunaa
  • 100 g italialaista salamia
  • 2 dl tuoreita taateleita

Lisäksi:

  • siemenkeksejä
  • karpalo-pähkinäleipää

Koristeeksi:

  • rosmariininoksia

Valmistusohje

1. Ota juustot vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.

2. Leikkaa cheddar viipaleiksi ja aseta vadille.

3. Leikkaa briejuusto lohkoiksi, aseta vadille ja lusikoi keskelle viikunahilloa. Aseta vadille sinihomejuusto ja nosta päälle keko karpaloita.

4. Kiedo bresaolaviipaleet persimolohkojen ympärille, nosta vadille. Huuhtele viikunat ja leikkaa lohkoiksi.

5. Lisää vadille salamiviipaleet, viikunalohkot, taatelit, siemenkeksit ja karpalo-pähkinäleipäviipaleet. Koristele tuoreella rosmariinilla.

X