Reseptit

Runsas juusto-leikkelevati

4.1.2020 Teksti: Suvi Rüster Kuvat: Kristiina Kurronen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Muhkean juusto-leikkelevadin voi loihtia pöytään myös yllätysvieraille, sillä jääkaapissa juustot ja leikkeleet säilyvät pitkään. Asettele vadille kolmea erilaista juustoa, kuten sinihomejuustoa, pitkään kypsytettyä goudaa ja pehmeää brietä, reilusti leikkeleitä ja valmiiksi pilkottuja hedelmiä. Vadiksi kelpaa laakea kulho tai vaikka leikkuulauta. Tärkeintä on, että vadilla on tarpeeksi naposteltavaa.

Ainekset

Juustolautanen

100 g cheddarjuustoa tai vanhaa goudaa
200 g kiekko briejuustoa tai camembertia
1 dl viikunahilloa
150 g sinihomejuustoa, esim. stilton
3 rkl kuivattuja karpaloita
80 g bresaolaa tai ilmakuivattua kinkkua
1 persimoni
3 viikunaa
100 g italialaista salamia
2 dl tuoreita taateleita

Lisäksi:

siemenkeksejä
karpalo-pähkinäleipää

Koristeeksi:

rosmariininoksia

Valmistusohje

1. Ota juustot vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.

2. Leikkaa cheddar viipaleiksi ja aseta vadille.

3. Leikkaa briejuusto lohkoiksi, aseta vadille ja lusikoi keskelle viikunahilloa. Aseta vadille sinihomejuusto ja nosta päälle keko karpaloita.

4. Kiedo bresaolaviipaleet persimolohkojen ympärille, nosta vadille. Huuhtele viikunat ja leikkaa lohkoiksi.

5. Lisää vadille salamiviipaleet, viikunalohkot, taatelit, siemenkeksit ja karpalo-pähkinäleipäviipaleet. Koristele tuoreella rosmariinilla.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme