Runsas juusto-leikkelevati
Muhkean juusto-leikkelevadin voi loihtia pöytään myös yllätysvieraille, sillä jääkaapissa juustot ja leikkeleet säilyvät pitkään. Asettele vadille kolmea erilaista juustoa, kuten sinihomejuustoa, pitkään kypsytettyä goudaa ja pehmeää brietä, reilusti leikkeleitä ja valmiiksi pilkottuja hedelmiä. Vadiksi kelpaa laakea kulho tai vaikka leikkuulauta. Tärkeintä on, että vadilla on tarpeeksi naposteltavaa.
Ainekset
Juustolautanen
- 100 g cheddarjuustoa tai vanhaa goudaa
- 200 g kiekko briejuustoa tai camembertia
- 1 dl viikunahilloa
- 150 g sinihomejuustoa, esim. stilton
- 3 rkl kuivattuja karpaloita
- 80 g bresaolaa tai ilmakuivattua kinkkua
- 1 persimoni
- 3 viikunaa
- 100 g italialaista salamia
- 2 dl tuoreita taateleita
Lisäksi:
- siemenkeksejä
- karpalo-pähkinäleipää
Koristeeksi:
- rosmariininoksia
Valmistusohje
1. Ota juustot vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.
2. Leikkaa cheddar viipaleiksi ja aseta vadille.
3. Leikkaa briejuusto lohkoiksi, aseta vadille ja lusikoi keskelle viikunahilloa. Aseta vadille sinihomejuusto ja nosta päälle keko karpaloita.
4. Kiedo bresaolaviipaleet persimolohkojen ympärille, nosta vadille. Huuhtele viikunat ja leikkaa lohkoiksi.
5. Lisää vadille salamiviipaleet, viikunalohkot, taatelit, siemenkeksit ja karpalo-pähkinäleipäviipaleet. Koristele tuoreella rosmariinilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous