Reseptit

Runsaskuituinen porkkanakakku

Teksti:
Anna.fi

Porkkanakakun takinaan voi sujauttaa myös hienoksi paloiteltuja luumuja.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 munaa
  • 2.5 dl raakaruokosokeria
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 dl vehnäleseitä
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 0.5 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 3 dl hienoa porkkanaraastetta
  • 2 dl paloiteltuja luumuja
  • 2 dl juoksevaa margariinia

Kuorrutus

  • 150 g juoksevaa rasvaa
  • 150 g tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • sitruunamehua

Valmistusohje

1. Voitele pitkänomainen kakkuvuoka hyvin ja jauhota leseillä. Vatkaa munat ja sokeri keskenään hyväksi vaahdoksi. Lisää toisiinsa sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikinaan porkkanaraaste ja hyvin pieniksi paloiksi silputut luumut. Lisää rasva viimeiseksi.

2. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakku uunin keskitasolla 190-asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä jonkin aikaa vuoassa ja kumoa se sitten ritilän päälle.

3. Sekoita kuorrutusaineet keskenään. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele kakku tuoreilla luumuilla ja siemenillä tai manteleilla.

X