Reseptit

Ruohosipulikastike

Täyteläisen ruohosipulikastikkeen salaisuus on voi, joka tuo kastikkeeseen upeaa makua. Tarjoile esimerkiksi kalan kanssa.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 salottisipuli
  • 1 oksa timjamia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g voita
  • 1 puntti hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota voinokareessa timjaminoksan kanssa. Lisää joukkoon etikka, viini ja kerma. Keitä, kunnes nesteestä on noin puolet jäljellä. Ota timjaminoksa pois ja kaada kastike tehosekoittimeen. Lisää siihen 100 g voita koneen käydessä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon runsaasti hienonnettua ruohosipulia. Älä enää käytä tehosekoitinta, sillä kastike ohenee, kun ruohosipuli lisätään.

X