Mainos Reseptit

Ruoka-alkemisti: Inkivääriset rusinapallot

30.10.2015 Teksti: Ruoka-alkemisti Kuvat: Ruoka-alkemisti

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 dl Sun Maid rusinoita
1 dl kaurahiutaleita
0.5 dl kauraleseitä
0.5 dl kookoshiutaleita
1 rkl kuivattuja inkivääripaloja pilkottuna pieneksi
1 rkl pellavansiemenrouhetta
2 tl kookosöljyä

koristeluun:

tummia ja vaaleita seesaminsiemeniä n. 3 rkl

Valmistusohje

Laita kuivat ainekset tehosekoittimeen ja aja konetta hetki, jolloin suurimmat palat pienenevät. Lisää sekaan sula kookosöljy ja aja massa tasaiseksi.

Pyörittele massasta pieniä palloja käsissä, jolloin pallot jäävät kosteiksi pinnalta. Pyörittele pallot seesaminsiemenissä ja nosta talouspaperin päälle lautaselle.

Anna pallojen tekeytyä puolisen tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua. Jos tarjoilet vasta seuraavana päivänä, nosta pallot huoneenlämpöön ainakin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Tällä reseptillä syntyy 12 kpl inkiväärisiä rusinapalloja.

Ruoka-alkemisti -blogi osallistuu Sun-Maidin ja Ruoka.fi:n 100 tapaa käyttää rusinaa–kilpailuun.

Äänestä paras rusinaresepti

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *