Mainos Reseptit

Ruoka-alkemisti: Pannukakku-sandwichit rusina-omenatäytteellä

30.10.2015 Teksti: Ruoka-alkemisti Kuvat: Ruoka-alkemisti

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

täyte:

2 (kotimaista) omenaa
1 dl Sun Maid rusinoita
2 rkl vaahterasiirappia
1.5 tl psylliumia (tai perunajauhoja)

Taikina:

2 dl makeuttamatonta omenasosetta
0.5 dl vaahterasiirappia
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 dl soijamaitoa (tai lehmänmaitoa)
2.5 rkl vettä
öljyä paistamiseen

Valmistusohje

Täyte:
Täytteen voi valmistaa jo etukäteen, että sen voi käyttää kylmänä. Kuori omena halutessasi. Paloittele omena kasariin kuutioiksi ja lisää vettä niin, että palat lähes peittyvät. Keitä omenoita kunnes rakenne rupeaa hajoamaan ja seoksesta tulee sosemaista. Lisää sekaan rusinat ja vaahterasiirappi ja anna lämmetä vielä. Nosta sose pois hellalta ja lisää psyllium. Seoksesta tulisi tulla paksua kiinteähköä sosetta. Anna jäähtyä ennen käyttöä.

Taikina:
Valmista taikina sekoittamalla ensin omenasose ja vaahterasiirappi keskenään. Mittaa jauhomäärä mahdollisimman ilmavasti ja lisää siihen leivinjauhe. Lisää kuivat aineet ja maito omenasoseeseen vuorotellen. Taikinan tulisi tässä vaiheessa olla helposti lusikoitavaa, joka hitaasti valuu sekoitusvälineestä nostettaessa. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään noin 15 minuutiksi.

Kun taikina on tekeytynyt lisää siihen 2-3 rkl vettä, että siitä tulee löysempää, niin että se valuu lusikasta yhtenäisenä vanana.

Laita paistinpannu lämpenemään ja lisää siihen öljyä. Kun pannu on kuuma, pyyhi kaikki öljy pois talouspaperilla (näin paistettaessa lättyyn tulee tasainen pinta). Ota noin 1 dl vetoinen kuppi taikinan annosteluun. Täytä kuppi lähes kokonaan, kaada pannun keskelle niin että taikina leviää noin 8 cm halkaisijan lätyksi, tarvittaessa avita lastalla. Paista lättyä kunnes sen reunoille nousee kuplia ja käännä. Paista toiselta puolen noin 30 sekuntia, kunnes lätty hieman kohonnut keskikohdasta. Nosta siistimpi puoli ylöspäin lautaselle, mutta älä pinoa lättyjä päällekäin. Paista näin koko taikinasta lätyt.

Valitse samankokoisimmat lätyt pareiksi, ja levitä noin ruokalusikallinen täytettä alapuolelle ja purista kansi päälle. Kääri kelmuun ja painele reunat siististi yhteen.

Täytetyt pannukakut voi syödä hyvällä omallatunnolla käsin.

Ruoka-alkemisti -blogi osallistuu Sun-Maidin ja Ruoka.fi:n 100 tapaa käyttää rusinaa–kilpailuun.

Äänestä paras rusinaresepti

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *