Reseptit

Ruokaisa kaalisalaatti

Kun tekee yhden salaattipohjan, saa kertakokkailulla kahden päivän terveellisen ja maukkaan aterian. Höystä pohja maun mukaan fetalla tai broilerilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Salaattipohja:

  • 1 1/2 dl neljän viljan ateriajyviä
  • 400 g kaalia
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 ruukku basilikaa

Kastike:

  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 tl sinappia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Feta-kikherne-kaalisalaatti:

  • 1 pkt (290 g) kypsiä kikherneitä
  • 100 g fetajuustoa
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • puolet salaattipohjasta ja kastikkeesta

Kana-kaalisalaatti:

  • 2 broilerin rintafileetä
  • 2 tl öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/2 paprika
  • puolet salaattipohjasta ja kastikkeesta

Valmistusohje

1. Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.

2. Suikaloi kaali ja porkkanat. Silppua basilika. Yhdistä salaattiaineet keskenään. Sekoita kastike.

3. Fetasalaatti: Huuhtele kikherneet siivilässä. Kuutioi feta. Silppua aurinkokuivatut tomaatit. Lisää aineet salaattipohjan sekaan, kostuta kastikkeella.

4. Kanasalaatti: Paista broilerifileet pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi fileet. Kuutioi paprika. Lisää broileripalat ja paprika salaattipohjan päälle. Kostuta salaattikastikkeella.

X