Ruokaisa kaalisalaatti
Kun tekee yhden salaattipohjan, saa kertakokkailulla kahden päivän terveellisen ja maukkaan aterian. Höystä pohja maun mukaan fetalla tai broilerilla.
Ainekset
Salaattipohja:
- 1 1/2 dl neljän viljan ateriajyviä
- 400 g kaalia
- 2 porkkanaa
- 1/2 ruukku basilikaa
Kastike:
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 tl sinappia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- mustapippuria
Feta-kikherne-kaalisalaatti:
- 1 pkt (290 g) kypsiä kikherneitä
- 100 g fetajuustoa
- 5 aurinkokuivattua tomaattia
- puolet salaattipohjasta ja kastikkeesta
Kana-kaalisalaatti:
- 2 broilerin rintafileetä
- 2 tl öljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 1/2 paprika
- puolet salaattipohjasta ja kastikkeesta
Valmistusohje
1. Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
2. Suikaloi kaali ja porkkanat. Silppua basilika. Yhdistä salaattiaineet keskenään. Sekoita kastike.
3. Fetasalaatti: Huuhtele kikherneet siivilässä. Kuutioi feta. Silppua aurinkokuivatut tomaatit. Lisää aineet salaattipohjan sekaan, kostuta kastikkeella.
4. Kanasalaatti: Paista broilerifileet pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi fileet. Kuutioi paprika. Lisää broileripalat ja paprika salaattipohjan päälle. Kostuta salaattikastikkeella.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous