Reseptit

Ruokaisa lihapullasalaatti

Tarjoile lihapullat vaihteeksi salaatissa ja mausta ne tuoreilla yrteillä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

lihapullat:

  • 2 dl kermaviiliä
  • 0.5 dl korppujauhoja
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 keltasipuli kuullotettuna
  • 3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1 tl paahdettua paprikajauhetta
  • 0.5 tl maustepippuria
  • 1 tl suolaa (noin)

Salaatti

  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 kerä rapeaa salaattia
  • 4 isoa pihvitomaattia viipaleina
  • 400 g uunissa paahdettuja perunalohkoja
  • 2 palloa mozzarellaa revittynä
  • paahdettuja pinjansiemeniä

kastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamicoa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

 

Ruokaisan lihapullasalaatin perunat syntyvät näin: Pese ja lohko muutama rosamundaperuna. Levitä ne uunipellille, pirskottele päälle tilkka öljyä, suolaa ja mustapippuria. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

1. Mittaa pieneen kulhoon kermaviili ja korppujauho. Anna tekeytyä hetki. Sekoita kaikki muut aineet jauhelihan joukkoon ja lisää lopuksi kermaviili-korppujauhoseos. Vaivaa taikina tasaiseksi puuhaarukalla ja jätä lepäämään noin 10 minuutiksi.
2. Pyöritä lihapullataikinasta pieniä lihapullia ja nostele ne leivinpaperilla peitetylle leivinpellille. Paista lihapullia 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
3. Revi rucola ja salaatti vadille. Lado päälle tomaattiviipaleet, perunalohkot ja mozzarellat. Ripottele pinnalle paahdetut pinjansiemenet. Nostele salaatille lopuksi hieman jäähtyneet lihapullat.
4. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja viimeistele salaatti kastikkeella.

X