Reseptit

Ruokaisa lohisalaatti

Ruokaisa lohisalaatti valmistuu alle puolessa tunnissa. Keitetyt kananmunat, tomaatit ja sokeriherneen palot täydentävät tämän ruokaisan mutta keveän salaatin, joka sopii hyvin lounaaksi.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ruokaisa lohisalaatti

  • 1 jääsalaatti
  • 1 ruukku lollo rosso -salaattia
  • 1 rasia minitomaatteja tai 2-3 tomaattia
  • 2 dl kiehautettuja sokeriherneenpalkoja
  • 2 munaa tai 10-12 viiriäisen munaa
  • 250 g kypsää lohifileetä
  • ripaus mineraalisuolaa
  • 1/2-1 tl mustapippuria
  • 250 g kesäkurpitsaa

Koristeluun:

  • tilliä
  • sitruunalohkoja tai limettiviipaleita

kastike:

  • 1 keltuainen
  • 2 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
  • 1 tl sinappijauhetta
  • ripaus mineraalisuolaa, sokeria ja mustapippuria
  • 2 rkl öljyä

Valmistusohje

Ruokaisa lohisalaatti valmistuu näin.

1. Tee ensin kastike. Sekoita keltuaisen joukkoon valkoviinietikka tai sitruunamehu, sinappijauhe sekä mausteet ja vatkaa tasaiseksi. Lisää öljy voimakkaasti vatkaten ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.

2. Levitä salaatinlehdet vadille tai kulhoon. Asettele päälle paloitellut tomaatit, sokeriherneenpalot sekä keitetyt munat halkaistuina.

3. Leikkaa kalafileet viipaleiksi. Viipaloi kesäkurpitsa vinottain ja paahda viipaleet kuumalla pannulla kypsiksi ja kauniin värisiksi. Mausta mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Nosta kala- ja kesäkurpitsaviipaleet muiden salaattiaineiden päälle. Koristele ruokaisa lohisalaatti tillillä ja sitruunalohkoilla tai limettiviipaleilla. Lisää kastike salaatin joukkoon tai tarjoa erikseen.

Katso myös: Katkarapu-lohisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kirpakka kalasalaatti

X