Reseptit 9.8.2012

Ruokaisa pastasalaatti

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Tuorepasta ja broileri kypsyvät nopeasti ja niistä syntyy maukas ja ruokaisa pastasalaatti vaikka arkipäivän iloksi.

Ainekset

1 pkt täytettyä tuorepastaa
vettä
suolaa
1 punasipuli
2 tuoretta nektariinia tai persikkaa
3 rkl öljyä
250 g marinoituja broileri- tai kalkkunasuikaleita
3 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
rouhittua mustapippuria
noin 1 l erilaisia salaatinlehtiä
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Keitä ja valuta pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja halkaise punasipuli ja leikkaa puolikkaat ohuiksi suikaleiksi. Lohko nektariinit tai persikat ja poista niistä kivi.

Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa, lisää broileri- tai kalkkunasuikaleet ja paista niitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

Lisää punasipulisuikaleet sekä nektariinin- tai persikanlohkot ja jatka paistamista pari minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Mausta kaikki aineet balsamiviinietikalla, hunajalla sekä mustapippurilla.

Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet ja revi ne tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Levitä salaatinlehdet vadille ja niiden päälle pasta sekä kaikki pannussa olevat aineet. Koristele basilikalla.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi