Reseptit

Ruokaisa pizza: kananmunaa, pekonia ja juustoa

20.3.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Pekonilla, pinaatilla, juustolla ja kananmunalla täytetty pizza vie nälän mennessään.

Ainekset

pizzataikina

Täytteet

tomaattikastiketta
ryöpättyä pinaattia
paistettua pekonia tai pancettaa
raastettua kermajuustoa tai mozzarellaa,
mustapippuria
kananmunaa

Valmistusohje

1. Käytä pizzataikinaan tavallisten vehnäjauhojen sijasta tai ohella durumvehnäjauhoja, jotka tekevät taikinan helposti kaulittavaksi. Gluteeniton pizza syntyy gluteenittomista jauhoista ja sitkoa parantavasta psylliumjauheesta.

2. Alusta pizzataikina perusteellisesti pehmeän kimmoisaksi. Kohota taikina kunnolla, esimerkiksi jääkaapissa yön yli. Mitä pitempi kohotusaika, sitä maukkaamman pohjan ja helpommin käsiteltävän taikinan saat.

3. Kuumenna uuni maksimilämpötilaan. Pane pelti uuniin siksi aikaa, kun kaulit ja täytät pizzat. Voit paistaa pizzat ilman leivinpaperia. Jos käytät leivinpaperia, täytä pizzapohja leivinpaperin päällä, vedä uunivalmis pizza papereineen pellille ja laita uuniin. Paista pizzat heti täyttämisen jälkeen.

4. Kiertoilmauunissa voit paistaa kaksi pellillistä pizzaa yhtä aikaa. Vaihda peltien paikat päikseen paistamisen puolivälissä.

5. Laita pizzaan tomaattikastiketta ja muita täytteitä kohtuudella. Satsaa laatuun.

Katso myös:
Pekonipannarit, Ruoka.fi
Kirsikkatomaatti-mozzarella-basilikapizza, Ruoka.fi
Pekoni-parsapiiras, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme