Reseptit

Ruokaisa vesimelonisalaatti

7.6.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Makea vesimeloni on monitoimihedelmä, joka sopii loistavasti ruokasalaatteihin. Vadillisesta vesimelonisalaattia riittää lounaaksi neljälle. Kesäjuhliin herkullinen ohje on helppo moninkertaistaa.

Ainekset

Ruokaisa vesimelonisalaatti:

2 dl ruokajyviä (Go green)
500 g vesimelonia
150 g fetajuustoa
4-6 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
1/2 dl mintunlehtiä

Lisäksi:

2 rkl öljyä
2 rkl viinietikkaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Kypsennä ruokajyvät pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja anna jäähtyä.

2. Leikkaa vesimeloni reilun kokoisiksi kuutioiksi. Murustele fetajuusto.

3. Paahda kinkkuviipaleet rapeiksi keskilämmöllä paistinpannulla. Suikaloi kinkku.

4. Levitä ruokajyvät salaattivadin pohjalle. Lisää päälle melonikuutiot, fetamurut, kinkku­ suikaleet ja mintunlehdet.

5. Valuta salaatin päälle 2 rkl öljyä ja 2 rkl viini­etikkaa tai limettimehua. Rouhaise päälle reilusti mustapippuria.