Mainos Reseptit

Ruokanurkka Ernolds: Pähkinä-toffeepalat

2.12.2015 Teksti: Ruokanurkka Ernolds

Valmistusaika

Vaikeusaste

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Browniepohja:

50 g voita
25 g tummaa suklaata sulatettuna
0.5 dl sokeria
1.8 dl Dansukker fariinisokeria
0.3 dl Dansukker Cane Syrupia
0.5 dl maitoa
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
0.3 dl kaakaojauhetta
0.5 tl vaniljasokeria
0.3 tl suolaa
35 g suklaata rouhittuna

Pähkinätoffee:

120 g voita
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
2 rkl Dansukker Cane Syrupia
60 g Dansukker fariinisokeria
150 g suolapähkinöitä rouheena

kuorrutus:

200 g valkosuklaata
50 g maitosuklaata
pieni nokare voita

Valmistusohje

Brownie:

  • Pilko 50 g suklaata voin kera kulhoon.
  • Sulata varovasti mikrossa välillä sekoittaen.
  • Lisää joukkoon sokerit ja siirappi.
  • Sekoita joukkoon myös maito, suola ja munat.
  • Lisää joukkoon jauhot varovasti sekoittaen.
  • Rouhi loppu sukaa pieniksi paloiksi ja kääntele suklaa taikinan joukkoon.
  • Kaada taikina leivinpaperoidulle n. 20×25 uunivuoalle.
  • Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pinta tuntuu kiinteälle.
  • Anna jäähtyä esimerkiksi jääkaapissa.

Pähkinätoffee:

  • Mittaa voi, kondensoitu maito, siirappi ja fariinisokeri kattilaan ja keitä koko ajan hämmennellen noin 8-10 minuuttia, kunnes seos sakenee ja alkaa irrota kattilan reunoilta.
  • Lisää joukkoon suolapähkinät.
  • Kaada toffee jäähtyneen brownien päälle ja anna jähmettyä kylmässä noin tunnin ajan.

Marmoroitu pinta:

  • Sulata valkosuklaa ja levitä jäähtyneen pähkinätoffee kerroksen päälle.
  • Sulata myös maitosuklaa ja tiputtele valkosuklaan joukkoon sulatettuja nokareita.
  • Marmoroi pinta lusikan tai veitsen kärjellä levittämällä maitosuklaata valkosuklaan lomaan.
  • Laita jääkaappiin kovettumaan.
  • Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja säilytä jääkaapissa.

Ruokanurkka Ernolds -blogi osallistuu osallistuu Dansukkerin ja Ruoka.fi:n Vuoden makein herkku -blogihaasteeseen.

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *