Mainos 28.8.2016

Ruokapankki: Butter chicken, naan-leipä ja mangolassi

Teksti: Ruokapankki Kuvat: Ruokapankki

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Butter chicken:

800 g kanafileitä, pilkottuna
1 rkl kookos- tai rypsiöljyä
1 rkl voita
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl Urtekram jauhettua korianteria
1 rkl Urtekram kurkumaa
1/2-1 tl Urtekram chilihiutaletta
1/2-1 tl Urtekram sitruunaruohoa
1 rkl juustokuminaa
1 rkl inkivääriä raastettuna
2 rkl tomaattipyreetä
suolaa
1 rkl hunajaa
3 1/2 dl kermaa
2-3 rkl turkkilaista jogurttia

Lisäksi:

jasminriisiä
korianteria silputtuna
naan-leipää

Naan-leipä:

1 dl maitoa
2 tl kuivahiivaa
1 tl hunajaa
3 rkl turkkilaista jogurttia
2 rkl sulatettua voita
1 kananmuna
1 tl suolaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja paistamiseen sulatettua voita

Mangolassi:

3 dl turkkilaista tai maustamatonta jogurttia
2 dl piimää
3 dl mangoa pilkottuna tai tölkkiämangoa
2 dl jäitä
1 tl Urtekram kokonaista kardemummaa itse jauhettuna

Valmistusohje

Butter chicken: Laita kasariin kookosöljyä tai rypsiöljyä sekä voita. Lisää hienonnettua valkosipulia, korianterijauhetta, kurkumaa, chilihiutaleita, sitruunaruohoa, juustokuminaa sekä inkiväriä. Anna mausteiden makujen irrota kuumentuessa muutaman minuutin. Sekoittele välillä. Lisää kananpalat ja sekoita kunnolla, paista keskilämmöllä 5-10 minuuttia. Lisää mukaan tomaattipyrettä sekä suolaa. Lorauta kerma ja mausta hunajalla. Anna porista keskilämmöllä mahdollisimman pitkään, vähintään 1½ tuntia, mieluiten vaikka enemmänkin, jotta maut syvenevät. Muista sekoitella välillä ja tarkista että nestettä on tarpeeksi, lisää kermaa jos on tarvetta. Lisää vielä turkkilainen jogurtti, sekoita ja anna maustua lisää vielä 30 minuttia tai enemmänkin. Maista että onko maut kohdillaan, lisää suolaa jos on tarpeellista.

Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile butter chicken riisin, tuoreen korianterin sekä vastaleivotun naan-leivän kanssa.

Naan-leivät: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita mukaan kuivahiiva, hunaja, kananmuna, jogurtti, sulatettu voi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita. Peitä kulho ja laita kohoamaan tunniksi lämpimään paikkaan.

Jaa taikina noin 6-8 osaan. Pyöritä jauhoja apuna käyttäen pyöreäksi palloksi ja kauli ohuiksi lettusiksi.

Kuumenna paistinpannu ja lisää sille nokare voita. Paista leipiä yksi kerrallaan keskilämmöllä. Paistuessa naan-leipään tulee kuplia. Käännä leipä, kunnes alapuolelle on tullut ruskeita läiskiä. Paista vielä hetki toiselta puolelta. Voitele sulatetulla voilla leipä kummaltakin puolelta. Tarjoile lämpimänä.

Mangolassi: Jauha Urtekramin kokonaisia kardemummansiemeniä niin että tulee 1 tl. Voit nyppiä siemen kuoria joukosta pois jos on tarpeen. Maku ja tuoksu on jotain ihan omaaluokkaansa.

Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen eli jos haluat jämäkämpää lassia niin valmista se turkkilaisesta jogurtista, muuten maustamattomasta. Surauta tehosekoittimella siis tasaista herkkujuomaa. Nauti mangolassi jälkkärinä tai ruuan kanssa, ihanaa raikasta herkkua.

Ruokapankki-blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi