Mainos Reseptit

Ruokapankki: Sitrusleivos

19.5.2015 Teksti: Ruokapankki Kuvat: Ruokapankki

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

18

Arvostelu

Ainekset

Leivospohja:

4-4½ dl Urtekram kaurajauhoja
150 g voita
2 dl tomusokeria
½-1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 munan keltuainen

Lisäksi:

folioisia leivosvuokia tuplana tai muffinsivuoka

sitruunakiisseli:

1 pesty sitruunan kuori raastettuna
1½ dl sitruunanmehua, noin 2-4 kpl riippuen sitruunan koosta
2 dl sokeria
2 rkl voita
3 munan keltuaista
3 dl vettä
4-5 rkl maizenaa

Mascarponejuustovaahto:

6 dl kuohukermaa
4 rkl mascarponejuustoa
2 rkl limen kuorta raastettuna
1 rkl sitruunan kuorta raastettuna
3 tl vaniljasokeria
3-4 rkl sokeria

Sokeroidut mansikat:

1 rasia mansikoita
2½ dl sokeria
4 rkl vettä

Valmistusohje

Ruokapankki– blogi osallistuu Urtekramin ja Ruoka.fi:n  Paras gluteeniton leivonnainen –kilpailuun.

Kaada kaurajauhot kulhoon, lisää voi, siivilöity tomusokeri, suola ja vaniljasokeri. Nypi ainekset keskenään murumaiseksi massaksi. Lisää munat ja sekoita taikina edelleen nyppien. Laita taikina tunniksi jääkaappiin.

Laita taikinakönttejä leivosvuokien pohjalle. Laita vuoka joko muffinsivuoan pohjalle tai laita tuplana noita leivosvuokia, niin leivospohjan muoto pysyy kasassa seuraavassa vaiheessa.  Painele taikinaa sormin vuoan pohjalle sekä reunoille. Pistele pohjaa haarukalla. Laita leivospohjien päälle leivinpaperin palasia noin 10x10cm ja kuivaherneitä niiden päälle, niin pohjat ei kohoa uunissa väärään muotoon. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista leivospohjia uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia.

Sekoita kiisselin ainekset kattilassa. Keitä hiljalleen silloin tällöin sekoittaen. Keittele niin kauan kunnes kiisseli paksuuntuu, noin 15 minuuttia. HUOM! Kiisseli ei saa kiehua, ettei munat hyydy.

Vatkaa kuorrutuksen kerma ja lisää joukkoon mascarponejuusto varovasti sekoittaen. Mausta limen- ja sitruunankuorella, vaniljasokerilla ja sokerilla, sekoita.

Kiehauta miedolla sokeri ja vesi kattilassa kuultavaksi. Kastele varovasti mansikat ja laita leivinpaperille yksitellen kuivumaan, vähintään 10 minuutiksi.

Kokoaminen: Kokoa leivokset eli anna pohjien hieman jäähtyä ja lusikoi sitruunakiisseliä noin 1-2 rkl per leivos. Anna jäähtyä ja jähmettyä. Voit laittaa vaikka kylmään niin pääset nopeammin koristelemaan. Pursota mascarponejuustovaahtoa päälle, koristele sokeroiduilla mansikoilla ja limen kuoriraasteella.

 

Äänestä paras gluteeniton leivonnainen ja voita!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *