Reseptit

Ruskistettu karjalanpaisti

12.5.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Karjalanpaisti on loistava vaihtoehto sunnuntaiseen lounaspöytään. Voit valmistaa paistin myös pelkästään naudan- ja sianlihasta, jos lammasta ei ole saatavilla.

Ainekset

½ kg porsaan lapaa tai etuselkää
½ kg naudan lapaa tai etuselkää
½ kg lampaan lapaa tai etuselkää
2 sipulia
kokonaisia maustepippureita
suolaa
vettä

Valmistusohje

Leikkaa lihat kanamunan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit.

Pane lihapalat ja sipulinlohkot kerroksittain uuniruukkuun tai valurautapataan ja ripottele kerrosten väliin pippureita sekä suolaa.

Pane astia 225 asteen uuninlämpöön noin puoleksi tunniksi tai kunnes lihat ovat saaneet väriä. Kääntele lihoja, että ne ruskistuvat tasaisesti.

Kaada astiaan sen verran vettä, että lihat peittyvät. Vähennä lämpö 150 asteeseen ja hauduta ruokaa noin kolme tuntia tai vieläkin miedommassa lämmössä vaikka yön yli.

Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden, lanttusurvoksen tai uunissa haudutettujen lanttukuutioiden sekä etikkapunajuurien ja maustekurkkujen kanssa.

Vihje:

Voit tehdä karjalapaistin myös pelkästä sian- ja naudanlihasta.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme