ruusukaali-flatbread
Reseptit

Ruusukaali-flatbread

Flatbread eli ohutleipä on nopeaa, maukasta ja täyttävää ruokaa. Täytteeksi voit laittaa mitä tahansa kasviksia, kuten ruusukaalia, tomaatteja ja sipulia.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ruusukaali-flatbread:

  • 2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • n. 5 dl spelttijauhoja
  • 1 rkl kuivahiivaa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Täyte:

  • 200 g ruusukaaleja
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 20 kpl keltaisia kirsikkatomaatteja
  • suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 dl kevytjuustoa raasteena
  • 1/2 dl kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Ruusukaali-flatbread tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin pohja. Sekoita veteen sokeri, suola ja rosmariini. Lisää jauhot, kuivahiiva ja öljy. Alusta. Anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

2. Tee täyte taikinan kohotessa. Poista ruusukaaleista päällyslehdet ja puolita ne. Kuori ja hienonna punasipuli. Kuullota öljyssä ruusukaalit ja punasipuli. Lisää kirsikkatomaatit, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Vaivaa taikinaa. Laita pellille. Painele taikinasta soikea pohja jauhoja apuna käyttäen. Levitä täyte päälle niin, että reunoihin jää noin 4 cm ilman täytettä. Käännä reunat kiinni. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kurpitsansiemenet. Anna levätä hetki.

4. Laita uuni 225 asteeseen. Kypsennä ruusukaali-flatbread noin 25–30 minuuttia kunnes taikina on kypsää.

Katso myös: Lohi-pikapizzat

Katso myös Kotiliesi.fi: Lohi-avokadohummus flatbread

X