Reseptit

Ruusukaali-omenasalaatti

Ruusukaali-omenasalaatti silataan herkuksi suussa sulavalla sinappikastikkeella. Tämä salaatti sopii täydellisesti vaikka joulupöytään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ruusukaali-omenasalaatti

  • 300 g ruusukaalia
  • 2 punaista omenaa
  • 100 g kuivattuja karpaloita

Sinappikastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl karkeaa dijoninsinappia
  • 1 tl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Ruusukaali-omenasalaatti tehdään helposti näin:

1. Poista ruusukaaleista kannat ja uloimmat lehdet. Suikaloi ne veitsellä ja laita kulhoon.

2. Kuutioi omenat ja lisää ne sekä karpalot ruusukaalien joukkoon.

3. Sekoita kastikkeen ainekset ensin keskenään, ja kääntele se sitten salaattiin.

4. Laita ruusukaali-omenasalaatti jääkaappiin ja anna tekeytyä vartin verran.

Katso myös: Ruusukaalipaistos ja piparjuurikastike

Katso myös Kotiliesi.fi: Sheivattu ruusukaalisalaatti

X