
Ruusukaalikeitto
Ruusukaalikeito saa lempeyttä kookosmaidosta ja vihervoimaa pinaatista. Viimeistele annokset kuivatulla poronjäkälällä ja tuoreella oreganolla. Keiton lisukkeeksi sopivat erinomaisesti myös raejuusto ja leipäkrutongit.
Ainekset
Ruusukaalikeitto
- 300 g ruusukaalia
- 400 g jauhoista perunaa
- 1 pieni purjo
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl jauhettua korianteria
- 8 dl kasvislientä
- 2 dl kookosmaitoa
- 100 g pinaattia
Pinnalle
- kuivattua poronjäkälää
- tuoretta oreganoa
Valmistusohje
Ruusukaalikeitto tehdään helposti näin:
1. Poista ruusukaaleista kanta ja tarvittaessa huonot päällyslehdet, ja halkaise kaalit. Kuori ja paloittele perunat. Halkaise purjo, poista kanta ja kuivahtaneet lehtien kärjet, huuhtele lehtien välit ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipuli.
2. Kuumenna öljy, ja kuullota ruusukaaleja, perunoita, purjoa ja valkosipulia noin viisi minuuttia. Lisää mausteet, kasvisliemi ja kookosmaito. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
3. Lisää pinaatti. Soseuta keitto, tarkista maku ja ohenna ruusukaalikeitto tarvittaessa kasvisliemellä. Viimeistele annokset poronjäkälällä ja oreganolla.
Katso myös Kotiliesi.fi: Syksyn maukkaimmat sosekeitot ja parhaimmat lisukkeet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous