Reseptit

Ruusukaalisalaatti

Ruusukaalisalaatti saa jujua omenasta ja rouskuvista pekaanipähkinöistä. Lämmin salaatti on loistava lisä talviseen ruokapöytään.

Teksti:
Maija SIlvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ruusukaalisalaatti

  • 300 g ruusukaaleja
  • 2 hapanta omenaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl pekaani-tai saksanpähkinöitä

Valmistusohje

Ruusukaalisalaatti tehdään helposti näin:

1. Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa kaaleista kannat ja leikkaa viipaleiksi. Lohko omenat kuorineen ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Paista ruusukaalit pannulla öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes ne kypsyvät. Lisää valkosipuli ja omenalohkot. Paista vielä hetki, kunnes omenat lämpiävät. Mausta ruusukaalisalaatti suolalla ja pippurilla.

Katso myös: Ruusukaali kolmella tavalla – valitse suosikkisi!

Katso myös Kotiliesi.fi: Ruusukaali on loistava lisuke

X