Reseptit

Ruusunmarja-omenahillo

Jogurttiin sopii lempeä ruusunmarja-omenahillo. Ruusunmarjat kypsyvät napakoiksi elo-syyskuussa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl ruusunmarjoja
  • 3-4 omenaa
  • 4 dl vettä
  • 1 kanelitanko
  • 2 dl hillosokeria

Valmistusohje

 

1. Perkaa marjat poistamalla kannat. Huuhtele kiulukat. Halkaise marjat ja poista siemenet pikkulusikan avulla. Halkaise omenat. Poista siemenkodat ja paloittele. Nosta ruusunmarjat omenoiden, veden ja kanelitangon kanssa kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin puolisen tuntia, kunnes ainekset tuntuvat pehmeiltä.

2. Poista kanelitanko. Survo aineksia hieman sauvasekoittimella. Painele seos siivilän läpi toiseen kattilaan. Lisää joukkoon hillosokeri. Keitä sosetta vielä sekoitellen 5 minuuttia.

3. Valuta kuuma hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet heti ja anna jäähtyä. Säilytä viileässä.

X