Reseptit

Ruusunmarja-valkosuklaajäädykket ja mantelivuoat

29.8.2014 Teksti: Raija Uljas Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

Jäädykkeet:

6 keltuaista
1 1/2 dl sokeria
200 g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa
1 dl ruusunmarjasosetta
1 dl ranskankermaa

Suklaakuorrutus eli "maali":

100 g valkosuklaata
100 g kaakaovoita

Mantelivuoat:

125 g suolatonta voita
175 g sokeria (2 dl)
125 g mantelijauhetta
25 g vehnäjauhoja
3 valkuaista

Lisäksi:

suklaakiekkoja temperoidusta tummasta suklaasta
vadelma- ja/tai ruusunmarjakastiketta

Valmistusohje

Ruusunmarja-valkosuklaajäädykkeen alla on mantelivuoka ja suklaakiekko. Näyttävän herkun osaset voi valmistella hyvissä ajoin.

Jäädykkeet:

Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma.

Yhdistä muna-sokerivaahtoon ruusunmarjasose, sula valkosuklaa ja kermat. Annostele seos vuokiin. Pakasta.

Jos haluat, voit maalata kynäruiskulla ohuen suklaakuoren jäädykkeiden päälle.

Sulata valkosuklaa ja kaakaovoi. Sekoita tasaiseksi ja siivilöi seos kynäruiskuun, jossa on 50 ml:n alasäiliö.

Asettele jäiset jäädykkeet pellille ja ruiskuta eli maalaa niihin mokkamainen pinta. Laita jäädykkeet takaisin pakastimeen.

 

Mantelivuoat:

Sulata voi ja sekoita siihen kuivat aineet. Sekoita joukkoon kevyesti vatkatut valkuaiset.

Anna taikinan levätä 24 tuntia jääkaapissa. Nostele taikina voideltuihin annosvuokiin ja paista kauniin ruskeiksi 175-asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia.

Jäähdytä, ennen kuin otat paistokset pois vuoista. Nosta mantelivuoille suklaakiekko ja sille jäädyke. Koristele vadelma- ja/tai ruusunmarjakastikkeella.

 

Viinisuositus: Jäädyke kaipaa seurakseen väkevöityä viiniä. Kokeile mantelilikööriä tai makeaa oloroso-sherryä, Valdespino Sherry Olorosoa.

Ohje: Markus Aremo

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme