911439-sorbetti.jpg
Reseptit

Ruusuvesisorbetti

Elämä ei ole aina ruusulla tanssimista, paitsi jos jälkiruoaksi valmistaa ruusunvesisorbettia.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 liivatelehti
  • 2 dl vettä
  • 1.5 dl sokeria
  • 0.5 dl vaaleaa siirappia
  • 2 rkl ruusuvettä
  • 2 rkl limettimehua
  • muutama tippa punaista karamelliväriä

Lisäksi

  • syötäviä ruusun terälehtiä

Valmistusohje

Ruusuvesisorbetti on ihanan raikas jälkiruoka, joka täydellistyy syötävillä ruusun terälehdillä.

1. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja siirappi. Nosta kattila syrjään ja liota joukkoon puristettu liivatelehti.

2. Mausta seos ruusuvedellä ja limettimehulla. Värjää seosta muutamalla tipalla punaista karamelliväriä.

3. Kaada seos laakeaan kannelliseen rasiaan ja nosta seos pakastimeen. Anna jäätyä hileiseksi noin tunnin ajan. Sekoita seosta ja jäädytä seosta vielä puoli tuntia ja sekoita jälleen. Anna jäähtyä vielä vähintään kolme tuntia. Sorbetin voi valmistaa myös jäätelökoneella.

4. Lusikoi sorbetti pieniin laseihin ja koristele annokset halutessasi syötävillä, sokeroiduilla ruusun terälehdillä.

Vinkki: Ruusuvettä myydään hyvin varustelluissa elintarvikekaupoissa ja esim. ekokauppa Ruohonjuuressa.

X