Saariston suolasilakkaleivät - kannattaa kokeilla
Kokeilkaapa, Korppoon kaviaarileipää eli Saariston suolasilakkaleipää - miten mainiota makea saaristoleipä on suolasilakkatahnan ja ranskankerman kanssa. Punasipuli piristääsuolasilakkaleipiä.
Ainekset
- 4-8 viipaletta saaristoleipää
- voita
- 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
Silakkatahna:
- 20 suolasilakkaa
- 3 pienehköä punasipulia
- 1 tl vastarouhittua mustapippuria
- 4 dl ranskankermaa tai smetanaa
- 1 nippu tilliä
koristeeksi:
- punasipulia
- tilliä
Valmistusohje
Valmista suolasilakkaleivät näin:
Liota silakoita vähintään 12 tuntia runsaassa kylmässä vedessä. Valuta, perkaa ja fileoi. Nypi pois myös selkäevä.
Leikkaa silakkafileet hakkelukseksi. Leikkaa sipulit ja tilli hienoksi silpuksi. Vatkaa ranskankermaa tai smetanaa vähän paksummaksi ja sekoita silakkahakkeluksen, sipulien ja tillin joukkoon. Rouhi mausteeksi mustapippuria. Sekoita hyvin ja säilytä kylmässä.
Voitele leivänviipaleet voilla, aseta päälle kananmunan viipaleet ja niiden viereen kunnon annos silakkaseosta. Koristele leikatulla punasipulilla ja tillinoksalla. Juomaksi sopivat olut ja akvaviitti.
Ohje: Saaristokeskus Korpoström, Korppoo
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous