Reseptit

Saariston suolasilakkaleivät - kannattaa kokeilla

Kokeilkaapa, Korppoon kaviaarileipää eli Saariston suolasilakkaleipää -  miten mainiota makea saaristoleipä on suolasilakkatahnan ja ranskankerman kanssa. Punasipuli piristääsuolasilakkaleipiä.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4-8 viipaletta saaristoleipää
  • voita
  • 4 kovaksi keitettyä kananmunaa

Silakkatahna:

  • 20 suolasilakkaa
  • 3 pienehköä punasipulia
  • 1 tl vastarouhittua mustapippuria
  • 4 dl ranskankermaa tai smetanaa
  • 1 nippu tilliä

koristeeksi:

  • punasipulia
  • tilliä

Valmistusohje

 

Valmista suolasilakkaleivät näin:

Liota silakoita vähintään 12 tuntia runsaassa kylmässä vedessä. Valuta, perkaa ja fileoi. Nypi pois myös selkäevä.

Leikkaa silakkafileet hakkelukseksi. Leikkaa sipulit ja tilli hienoksi silpuksi. Vatkaa ranskankermaa tai smetanaa vähän paksummaksi ja sekoita silakkahakkeluksen, sipulien ja tillin joukkoon. Rouhi mausteeksi mustapippuria. Sekoita hyvin ja säilytä kylmässä.

Voitele leivänviipaleet voilla, aseta päälle kananmunan viipaleet ja niiden viereen kunnon annos silakkaseosta. Koristele leikatulla punasipulilla ja tillinoksalla. Juomaksi sopivat olut ja akvaviitti.

Ohje: Saaristokeskus Korpoström, Korppoo

X