Reseptit

Sadepäivän bobotie

Bobotie on Etelä-Afrikan kansallisruoka, josta on useita muunnelmia. Se on sadepäivään sopivaa lohturuokaa, joka maistuu niin isoille kuin pienillekin ruokailijoille.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg (lampaan)jauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoa
  • 2 dl maitoa
  • 4 sipulia
  • 1 omena
  • 1 dl rusinoita
  • 2 banaania
  • 2 rkl öljyä
  • 4 rkl mietoa currytahnaa
  • 2 rkl silputtua timjamia
  • 2 rkl silputta salviaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 rkl balsamicoa
  • 2 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl muscavadosokeria tai hunajaa

Lisäksi

  • 4 munaa
  • 6 dl maitoa
  • 3 laakerinlehteä
  • mantelilastuja

Valmistusohje

1. Silppua sipuli, kuutioi omena ja banaani. Turvota korppujauhot maidossa. Voitele laakea uunivuoka tai kahdeksan annosvuokaa.

2. Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää currytahna ja paista seosta hetki. Lisää pannulle sipulisilppu, omenakuutiot ja rusinat. Kuullota sipuli pehmeäksi ja lisää pannulle loppuvaiheessa banaaniviipaleet. Kaada seos kulhoon korppujauhoseoksen joukkoon.

3. Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla, kurkumalla, yrteillä ja balsamicolla. Levitä lihaseos uunivuokaan tai annoskulhoihin.

4. Sekoita keskenään munat ja maito, kaada vuokaan. Koristele laakerinlehdillä ja halutessasi mantelilastuilla. Paista lihalaatikkoa 175 asteessa 40–50 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt ja saanut väriä.

5. Tarjoa keitetyn riisin ja vihreän salaatin kanssa.

Katso myös:
Lammastagine, Ruoka.fi
Munakoisopaistos, Ruoka.fi
Lammaslihapullat, Kotiliesi.fi

X